9 Eylül 2013 Pazartesi

Sirke Kurdum


 Dalları ile yikayıp cürüksüz üzümleri bir kavanozo koyuyoruz ve elimizle ovalıyoruz hafiften eziyoruz . Üstüne icme suyu koyuyoruz  ince bir bez ile kavanozun ağzını örtüyoruz ,ısık almayan bir alanda uykuya yatırıyoruz.On gün her sabah daha önce kullanılmamış tahta kaşıkla karıştırıyoruz ,havasını aldırmış oluyoruz. Bir kac ay sonra süzüp kullaniyoruz...Katıksız doğal sirkemiz hazır,sağlıkla...

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.559572910745619.1073742357.499849363384641&type=1


2 yorum:

  1. Arzucum bu uzumler bende olsaydi sirke yerine kesin sarap lastirma yoluna giderdim:)) el emegi ev yapimi sirke ne guzel ..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedimönceki yıllarda Dostbahçem ama başaramadım ,çok keskin sirke oldu şarap olamadı.gelecek yıl yine deneyebilirim.Selam ve sevgiler.

      Sil