Balkon bahçesinde yetişen ısırgan otları
Isırgan otlu omlet : Aydın- Bozdoğan'da bu yemeğin adı "Döndürme"dir.
Malzemeler::
- Bir demet ısırgan otu (Ege 'de dalgan denir)
- ( 250 gr tartı ile ).
- İki yumurta,
- Üç çorba kaşığı zeytinyağı ,
- Üç çorba kağışığı un ,
- Bir çay kağığı tuz ,
- Üzeri için isteğe bağlı bir çay kaşığı pul biber ,
- Bir kase sarımsaklı yoğurt ,sarımsak da isteğe bağlı.
Not:İnce kıyılmış kuru soğan ,taze soğan yaprakları ya da pırasa yaprakları da konulabilir ...
Yapılışı:
- Isırgan otları yıkanır ,kalın sapları ayıklanır ,süzgeçte suyu iyice giderilir.İncecik doğranır.
- Bir kaba alınır üzerine yumurta, un ,bir kaşık zeytinyağı ,kırmızı biber(isteğe göre) konulur tuzu ilave edilir karıştırılır .
- Yumuşak bir hamur kıvamına gelir .
- Önceden ısıttığımız kısa kenarlı tava bir kaşık zeytin yağı ile yağlanır ve ısırgan otlu karışım tavaya yayılır ,kısık ateşete altı kızarıncaya kadar pişirilir .
- Sonra spatula ile ya da kenarları düz kapak yardımı ile diğer tarafa çevrilir, kızaran taraf üstedir .
- Diğer bir kaşık zeytin yağı da ilave edilir tavaya.
- Her iki taraf kızarınca piştiği anlaşılır, ateşten alınıp servis tabağına konulur.
- Üzerine ılıyınca bir kase yoğurt dökülür ,ve pul kırmızı biberle süslenir.Varsa yazın kuruttuğumuz biberler kızartılıp birliklte yenilebilir,resimde görüldüğü gibi.
Afiyetle...
Arzu Sarıyer
Arzu hanım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Limon- turunç:)) sıkıp yemeyi de seviyorum.
Sevgilerimle.
Çok teşekkürler Sevgili Sare ,Sevgiler...
Sil