31 Ocak 2013 Perşembe

Isırganlı Otlu Omlet

Balkon bahçesinde yetişen ısırgan otları


Isırgan otlu omlet : Aydın- Bozdoğan'da bu yemeğin adı "Döndürme"dir.





Malzemeler::
  • Bir demet ısırgan otu (Ege 'de dalgan denir)
  • ( 250 gr tartı ile ).
  • İki yumurta, 
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı ,
  • Üç çorba kağışığı un ,
  • Bir çay kağığı tuz ,
  • Üzeri için isteğe bağlı bir çay kaşığı pul biber ,
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt ,sarımsak da isteğe bağlı.
Not:İnce kıyılmış kuru soğan ,taze soğan yaprakları ya da pırasa yaprakları da konulabilir ...
Yapılışı:
  1. Isırgan otları yıkanır ,kalın sapları ayıklanır ,süzgeçte suyu iyice giderilir.İncecik doğranır.
  2. Bir kaba alınır üzerine yumurta, un ,bir kaşık zeytinyağı ,kırmızı biber(isteğe göre) konulur tuzu ilave edilir karıştırılır .
  3. Yumuşak bir hamur kıvamına gelir .
  4. Önceden ısıttığımız kısa kenarlı tava bir kaşık zeytin yağı ile yağlanır ve ısırgan otlu karışım tavaya yayılır ,kısık ateşete altı kızarıncaya kadar pişirilir .
  5. Sonra spatula ile ya da kenarları düz kapak yardımı ile diğer tarafa çevrilir, kızaran taraf üstedir .
  6. Diğer bir kaşık zeytin yağı da ilave edilir tavaya.
  7. Her iki taraf kızarınca piştiği anlaşılır, ateşten alınıp servis tabağına konulur.
  8. Üzerine ılıyınca bir kase yoğurt dökülür ,ve pul kırmızı biberle süslenir.Varsa yazın kuruttuğumuz biberler kızartılıp birliklte yenilebilir,resimde görüldüğü gibi.

Afiyetle...


Arzu Sarıyer


2 yorum:

  1. Arzu hanım, ellerinize sağlık.
    Nefis görünüyor. Limon- turunç:)) sıkıp yemeyi de seviyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil