çiçeklerin eksilen suyuna su,
yazın yanına hatırayı ekledik,
çekirge sesleri ve
öğle güneşi altında narın
olgunlaşmasını bekledik.
------------------------------
Birhan Keskin
Sonbaharın kırmızı dünyası nar ;sarı ayvanın kırmızı kardeşi ...Hemen her sonbaharda nar taneleri ya da suyu ile hazırladığım tatlar.
Nar suyu muhteşem içecek olduğu gibi tatlımıza renk de katar.Nar sulu muhallebi ;tatlı nar suyu ile.
Ekşi nar suyu ile patlıcan biber kızartmalı teretor (Ege'ye özgü turşu ;taze fasulye ,börülce ,biber haşlanır üzerine "bir kg sebzeye" beş büyük diş sarımsak ,yarım çaybardağı zeytinyağı blenderden geçrilir ekşi ile karıştırılıp dökülür.) haline getirir ;sarımsak ,tuz ,nar suyu karışımı güzel bir tat.
Yine sarımsak ,zeytinyağı ,tuz ,ekşi narsuyu karışımı turpotu teretoru ile .
Arzu'cuğum harikasın, ne kadar güzel şeyler yapmışsın, özellikle kızartmaya bayıldım, likör de eminim çok güzel olacak. Eline sağlık, afiyet olsun:) sevgiler, selamlar.
YanıtlaSilMüjde 'ciğim çok teşekkürler ;keşke yakın olsak ,sen de tatsan diyorum...Bu tatların en güzeli nar suyunu kaynatıp yaptığım nar ekşisidir ,kış salatalarının olmazsa olmazlarındandır.Sevgiler benden de canım kardeşim.
SilBahçemde bayağı nar ağacım var toplandı komşulara dağıtıldı dağıtılamayanlar satıldı ben birazını kaynatıyorum...sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum ..buzdolabında saklıyorum yazın da dostlarıma ikram ediyorum..sevgiler...
YanıtlaSilHoşgeldin Bilge 'ciğim ;ne güzeldir sizin bahçe ve narlar.Afiyet olsun herkese...Selam ve sevgiler.
Sil