Tarhana Ege usülü ,bol kırmızı biber ve domatesli...
Turşular
Erik konserveleriKabak ve tatlısı
Fidesini kendimin yetiştirdiği cevizler ;on yıl sonra boy atıp ürün verdiler.Ne büyük mutluluk benim için...
Ayva ve narlar dede ,nine bahçelerinden...
Ayva tatlısı ;üzüm şırasından yaptım (şıra: üzümün pekmez olmadan sıvı kaynatılmış hali)
Sonbaharda ancak bulabildiğim yerli çekirdekli eski tat karpuz.
Ve son yaz meyveleri...
Son yaz şeftalileri ;reçel ve konserve oldu ,kış şeftalisiz geçmiyecek...Az da olsa ,zahmetli de olsa eski dede ,nine bahçelerindeki üzümlerden pekmez ;fesligan kokulu
Emekle, sevgiyle, özenle öyle çok ve güzel şeyler yapmışsınız ki, "sonbaharda geleneksel tatlar" bir yıla yetecek bolluk ve berekette olmuş. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemesinin ve sevdiklerine yedirmesinin ne büyük bir mutluluk olduğunu bilenlerdenim.
YanıtlaSilElinize sağlık. Sağlıkla, mutlulukla tüketmenizi diliyorum.
Makbule Hanım'cığım hoşgeldiniz Yasemin Bahçeme ,çok sevindim.Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için ,ben de hepbirlikte diyorum...Selam ve sevgilerle...
SilBu post'a bayılıyorum ,,dönüp dolaşıp geliyorum,,hepsi de çok güzel,sıcak ve içten izlenimler,,,teşekkürler ))
YanıtlaSilBen teşekkür ediyorum geldiğiniz için... Meyve tabağındaki bazı meyvelerin dışında hepsi kendi ürünlerimiz ...Selam ve sevgiler
YanıtlaSil